logo mobile

RO | EN

CREDEM ÎN COPIII NOȘTRI

De ajutor pentru comunitate

Este întipărit în sistemul nostru de credinţe că binele trebuie să se întoarcă la persoanele alese din comunitatea noastră. Este una dintre direcţiile în care ne investim gândurile şi resursele de-a lungul fiecărui an. Am ales, de multă vreme, ca sprijinul pentru comunitate să se concentreze pe educația copiilor. Ce lecție mai valoroasă de mărinimie și de viață le poate fi aratată generațiilor viitoare decât aceea ca le suntem alături, avem încredere în ei, îi susținem și sperăm ca ei să predea aceeași lecție când vor fi mari?

Echipa noastră se implică pe multe direcții în susținerea comunității, la nivelul unui an. Suportul financiar și implicarea merg spre Orfelinatul din Slobozia, spre echipa Paralimpică a României (pentru participarea la Jocurile Paralimpice Invictus), spre Liceul Mihai Viteazu din Slobozia (pentru participarea trupei de teatru în limba franceză la diferite concursuri internaționale), spre Asociația Capital Filles care, în colaborare cu Ambasada Franței, susține fetele de liceu care provin dintr-un mediu familial modest în orientarea profesională viitoare, printr-un program de mentorat la care angajatele EXPUR sunt implicate în mod voluntar. Prin EXPUR, programul a fost extins în Slobozia în 2017, aducând parteneri noi precum Petstar și BRD, județul Ialomița fiind a treia regiune din România care beneficiază de acest program (după București și Timișoara), având 3 licee beneficiare (din Slobozia, Cazănești și Fetești).

În imaginea de mai jos, momentul emoționant de la vizita pe care le-am făcut-o copiilor de la orfelinat. Copiii ne-au primit cu brațele deschise, ne-au pregătit daruri făcute de ei și ne-au încântat cu dansuri și cântece pregătite special.

Moș Crăciun, bucuria copiilor

Credem în valoarea familiei și în echilibrul pe care aceasta îl aduce fiecărui coleg din echipă. Este un gest simplu pe care îl facem în fiecare an de a le arăta copiilor noștri că îi prețuim. Și ce altă metodă mai bună există decât aceea de a le aduce acestora bucuria simplă de a se juca și de a-l întâlni pe Moș Crăciun?

Așadar, sediul central al Moșului s-a mutat în decembrie la Slobozia. Într-un cadru de poveste, în așteptarea lui, cu mic, cu mare, peste o sută de copii s-au bucurat de atelierele cu decorațiuni magice, dar și de activitățile spiridușilor care, de data aceasta, au luat chipul prințeselor și clovnilor.