logo mobile

RO | EN

SAFETY DAY

SafetyDay

 

 

Securitatea în muncă este prioritatea numărul unu pentru companie, iar obiectivul nostru de termen lung este de a avea zero accidente.

 

Safety Day sau Ziua Securității în Muncă de anul acesta a avut loc pe 21 iunie și s-a concentrat pe securitatea echipamentelor. Agenda evenimentului a inclus workshop-uri despre siguranța în câmpul muncii sau la volan, exerciții de evacuare, exerciții practice de completare a formularelor LoTo și de lansare concurs „Alerte risc”, dar și acțiuni privind stația de epurare - de curățare, vopsire, văruire – sau de descojitorie (housekeeping).

 

Pascal Pinson, directorul general EXPUR, a lansat 5 workshop-uri care au ca scop îmbunătățirea conștientizării riscurilor de accidentare în EXPUR. 450 de angajați vor fi angrenați în aceste proiecte.

 

Ziua a început cu exercițiul de evacuare în caz de incendiu, gândit pe un scenariu de incendiu (cu degajare de fum și gaze toxice) în magazia de reactivi de la parterul Pavilionului Administrativ. 54 de persoane au fost evacuate în puțin peste 4 minute, incendiul fiind localizat și stins de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență.

 

Au urmat exercițiile practice de completare a formularelor LoTo, în fiecare secție, managerul zonei realizând cu lucratorii acestea si manevrele pentru realizarea securizarii echipamentelor. Au fost implicate 100 persoane. S-a lansat și concursul „Alerte Risc” – lunar va fi desemnată echipa lunii, cea care a găsit și rezolvat cele mai multe Alerte risc.

 

SafetyDay

 

Pe partea de Housekeeping, echipa fetelor, formată din 20 de persoane din top management, resurse umane, safety, achiziții, logistică, a văruit și vopsit pereții exteriori și balustradele bazinelor stației de epurare. Iar cea a băieților, alcătuită din 15 persoane din top management, achiziții, industrial, mentenanță, a curățat și organizat magazia Descojitorie.

 

Și echipa Direcției de Logistică și Execuție Contracte a trecut prin exercițiile din agenda evenimentului, realizând, în plus, un film despre bunele practici la volan, o vizită safety în fabrică, discutând cu șoferii despre bunele practici la volan și regulile EXPUR și organizând un perete safety în departament.

 

SafetyDay