logo mobile

RO | EN

Sustenabilitate

Sustenabilitate

Pentru noi,  dezvoltarea durabilă nu înseamnă un simplu concept actual, ci eforturi concentrate, bazate pe investiții de 2-3 milioane de euro anual, câteva exemple fiind instalația de producere a lecitinei, realizarea magaziei de depozitare din Silozul Urziceni, sistemul de detecție a incendiilor, echipamente noi pentru Rafinărie și Biodiesel, modernizarea sistemului de încărcare a șrotului în auto și CF, modernizarea sistemului de filtrare la secția de Prese.

FILTRU ELECTROSTATIC NOU PENTRU CENTRALA TERMICĂ

Am făcut recent un pas nou pentru protejarea mediului, prin începerea unui proiect ce constă în  construirea unui filtru electrostatic care este montat la centrala tehnică,  cu scopul de a reduce la jumătate limita legală a emisiilor. Lucrarea a implicat atât realizarea unei infrastructuri cu radier din beton armat, cât și achiziționarea unui filtru de înaltă calitate, furnizorul fiind unul dintre cei mai mari producători de echipamente pentru filtru și sisteme pentru protejarea mediului din Europa, SCHEUCH. Instalația a fost proiectată să epureze 80 000 m3/h de gaze arse umede (simultan pentru 4 cazane în funcțiune), în condițiile respectării parametrilor sugerați.

 

BRICHETE

În aceeași linie de inițiative sustenabile, am introdus pe piață o nouă categorie de produse – BRICHETELE – cea mai simplă soluție de a obține energie la costuri mici. Realizate 100% din coajă de floarea soarelui, brichetele fac parte din gama combustibulilor regenerabili, cu emisii neutre de CO2, fiind obținute prin presarea la înaltă presiune. Acestea reprezintă o alternativă mult mai eficientă în comparație cu lemnul, sunt ușor de utilizat, obținându-se aceeași căldură la costuri mai mici. Perioada de ardere este sporită în comparație cu lemnul, mangalul sau cocsul, nu emană miros sau scântei, iar spațiul de stocare este mic. Produsele sunt utilizabile în orice instalație care folosește combustibil solid – sobe de teracotă, centrale termice și cazane pe lemn. Brichetele nu conțin coloranți, aditivi sau chimicale, fiind un produs 100% ecologic. Putem produce zilnic până la 20 tone de brichete, utilizând o instalație germană.