ȘROT RAPIȚĂ/Floarea soarelui
Şroturi
În timpul procesului de extracţie, uleiul este îndepărtat din seminţe, iar restul rămas din sămânţă, care are un bogat conţinut proteic, este folosit, în mod obişnuit, în industria producătoare de hrană pentru animale. În funcţie de seminţe, conţinutul de proteine din şrot variază între 36% şi 46%.
Piaţa
Majoritatea animalelor rumegătoare au nevoie de suplimente proteice într-o anumită etapă a creşterii lor. Şrotul din floarea soarelui este foarte utilizat în numeroase cazuri în alimentaţia bovinelor, în timp ce rapiţa este folosită pentru hrana porcinelor şi a păsărilor. Concentraţia de proteine, acizi şi fibre justifică scopul diferit al acestor două tipuri de şrot.
Șrotul de rapiță - obținut din semințe de rapiță, este folosit preponderent ca furaj în hrana bovinelor. Acesta este recomandat pentru conținutul de proteină de cuprins între 32% și 33% și complexului de aminoacizi ce favorizează lactația.
Șrotul de floarea-soarelui - obținut din semințe de floarea-soarelui, este folosit cu preponderență ca furaj în hrana păsărilor, a porcilor, a bovinelor de lapte datorită conținutului ridicat de proteină, cuprins între 36% si 37% ce substituie alte tipuri de șrot cu conținut ridicat de proteină.
Principalele avantaje competitive ale EXPUR în raport cu alți concurenți din piață sunt:
- Disponibilitatea constantă a produsului și furnizarea pe tot parcursul anului;
- Calitatea superioară prin conținutul ridicat de proteină.
Aceste două avantaje au definit pe piață un nou tip de șrot: ’’ șrotul bun de la EXPUR’’.